We streven ernaar u de best mogelijke ervaring te bieden, maar willen ook uw privacy respecteren. Door op ‘Ik accepteer’ te klikken gaat u ermee akkoord dat wij cookies gebruiken waarmee we u meer gepersonaliseerde informatie kunnen bieden. Als u deze mogelijkheid wilt uitschakelen of meer wilt weten over ons beleid raadpleegt u dan ons Cookiebeleid. Dank u wel.
Ugrade uw webbrowser
U gebruikt een browser die niet ondersteund wordt. Bekijk onze ondersteunde browsers om te kunnen genieten van de allerbeste ervaring van onze site.

Juridische zaken en privacy

Klantenprivacybeleid van Cathay Pacific

Als u gebruik maakt van de diensten van Cathay Pacific1, vertrouwt u ons uw persoonlijke informatie (Persoonsgegevens) toe. Dit Klantenprivacybeleid van Cathay Pacific (Privacybeleid) beschrijft welke informatie we verzamelen en hoe we die gebruiken.

Dit Privacybeleid is ook van toepassing wanneer u reispakketten koopt van ons of van Cathay Holidays Limited (of zijn dochterondernemingen).

Cathay Pacific biedt ook de Marco Polo Club, ons loyaliteitsprogramma. Als u lid bent van de Marco Polo Club of houder van een geregistreerd account bent, beschrijft dit Privacybeleid ook hoe Cathay Pacific Persoonsgegevens gebruikt en deelt in verband met uw lidmaatschap.

Het Asia Miles-programma heeft een eigen privacybeleid, dus als u Persoonsgegevens verstrekt binnen het Asia Miles-loyaliteitsprogramma, dan raden we u aan om ook dat beleid te lezen.

1. Onze toewijding aan de bescherming van uw privacy

Bij Cathay Pacific zijn we toegewijd aan het beschermen van uw Persoonsgegevens en uw privacy.  Om een gefundeerde beslissing te kunnen nemen en in vertrouwen bepaalde persoonlijke informatie met ons te delen, raden we u aan dit Privacybeleid te lezen, opdat u begrijpt met wie en voor welke doeleinden we uw Persoonsgegevens delen en welke keuzes u heeft met betrekking tot de Persoonsgegevens die door ons worden verzameld en gebruikt. We kunnen ook nadere privacyverzamelingsmeldingen verstrekken die een bepaald gebruik van uw Persoonsgegevens uitlichten, tezamen met de mogelijkheid om u aan- of af te melden voor een bepaald gebruik, wanneer we Persoonsgegevens van u verzamelen.

De wetgeving van sommige landen eist van ons dat we u aanvullende informatie verstrekken over onze verwerkingsactiviteiten, waarvoor we aparte bijlagen hebben opgenomen. Lees behalve dit document ook de bijlagen die op u van toepassing zijn.

We zullen u op de hoogte brengen van alle wijzigingen in ons Privacybeleid, onder andere door het herziene beleid te publiceren op www.cathaypacific.com. De veranderingen gaan in op de publicatiedatum.

 

2. De Persoonsgegevens die wij verzamelen

2.1 We verzamelen en verwerken sommige of alle van de volgende Persoonsgegevens over u:

Uw persoonlijke informatie, zoals uw naam, geslacht, geboortedatum, nationaliteit, namen en contactgegevens van uw ouders/voogden, reisdocument, uw contactgegevens en foto's en andere afbeeldingen.

Betalingsgegevens gebruikt voor de aankoop van onze producten en diensten, zoals het nummer en de vervaldatum van uw creditcard/debetkaart, accountgegevens in verband met andere betaaldiensten (zoals online of mobiele betaaldiensten of virtuele valuta) en factuurgegevens;

Informatie over uw reis, zoals uw reisschema, gekozen hotels, gekozen excursies, autohuur en andere extra's in uw reispakket, gegevens van uw reisgenoten of personen die u assisteren, uw activiteit in de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven, leden van uw inwisselgroep, stoel- en maaltijdvoorkeuren en alle eventuele informatie over speciale assistentie die u nodig heeft, zoals dieetvereisten of gezondheidsproblemen;

Informatie die u heeft verstrekt voor de aanvraag van uw lidmaatschap van de Marco Polo Club, uw lidmaatschapsnummer, uw gebruikersnaam, gegevens over uw spaar- en inwisselactiviteiten en gegevens over leden van uw inwisselgroep; 

Informatie zoals eerdere reizen, feedback over uw ervaringen, gegevens over zoekgeraakte bagage of andere claims, uw gebruik van ons systeem voor entertainment aan boord, verbindingen aan boord en beeldmateriaal van bewakingscamera's in onze luchthavenlounges en vliegtuigen;

Informatie die we verzamelen over uw interesses, voorkeuren en meningen zoals uw hobby's, bestemmingen waarin u geïnteresseerd bent en producten die u aan boord gekocht heeft;

Gegevens over onze interacties en correspondentie met u, zoals gesprekken met ons callcenter, uw eventuele interacties met onze medewerkers of vertegenwoordigers (inclusief aan boord van onze vluchten) en eventuele interacties met ons of berichten die naar ons verwijzen op sociale media;

Uw antwoorden op marktonderzoeken en wedstrijden die door ons of namens ons zijn uitgevoerd;

Gegevens over uw bezoeken aan onze website, uw gebruik van social mediaplatforms en onze mobiele applicaties en andere informatie die wordt verzameld via cookies en andere trackingtechnologieën, waaronder informatie waar u naar kijkt. We kunnen ook informatie over u verzamelen die online publiekelijk beschikbaar is, waaronder uw profielen op sociale media; en

Als u een werknemer of andere persoon bent die reist of producten of diensten verkrijgt in relatie tot een van onze bedrijfs- of overheidsklanten, verzamelen we bepaalde informatie over uw dienstverband of relatie met onze bedrijfs- of overheidsklanten, zoals de naam van uw werkgever, uw functietitel en uw zakelijke contactgegevens;

2.2 Voor veel van onze producten en diensten zijn bepaalde Persoonsgegevens (met name gegevens over uw reisdocumenten, betaalgegevens en contactinformatie) vereist en als u dergelijke gevraagde Persoonsgegevens voor bepaalde diensten niet verstrekt, kunnen we de producten en diensten mogelijk niet volledig aan u leveren.

 

3. Hoe we Persoonsgegevens verzamelen

3.1 We verzamelen sommige Persoonsgegevens rechtstreeks van u.  We verzamelen andere Persoonsgegevens via derde partijen, zoals: (a) reisagenten (waaronder travel managers) en andere personen die namens u bij ons boeken of anderszins met ons een interactie aangaan; (b) onze dienstverleners en medewerkers, zoals grondpersoneel dat u helpt met inchecken en boarding of onze callcentermedewerkers die klantenservice bieden; (c) derde partijen zoals luchtvaartmaatschappijen of leveranciers van andere reisgerelateerde diensten; (d) onze externe marketingpartners; (e) de derde partijen met wie we samenwerken in verband met de Marco Polo Club, waaronder creditcardbedrijven, hotelexploitanten, winkels en restaurants; (f) exploitanten van loyaliteitsprogramma's van onze partners, zoals Asia Miles; (g) organisaties die krediet-, fraude- en andere passagierscontroles uitvoeren; (h) immigratie-, douane-, grensbewakings- en andere rechtshandhavingsinstanties, luchthavenautoriteiten en andere overheids- en regelgevende instellingen; en (i) leveranciers van externe websites, apps en social mediaplatforms.

3.2 Als u ons informatie verstrekt over andere personen, ongeacht of u samen reist, dient u hen daarover te informeren en te vertellen waar zij dit Privacybeleid kunnen vinden.

 

4. Waarom we uw Persoonsgegevens verzamelen en gebruiken

4.1 Wanneer u informatie met ons deelt, helpt u ons om onze dienstverlening aan u te verbeteren. Hier volgen enkele manieren waarop we uw Persoonsgegevens gebruiken:

Om onze producten en diensten aan u te leveren en om uw reizen te verwerken en te administreren, om contact met u op te nemen over uw reizen en u servicegerelateerde communicatie te sturen, om voordelen en diensten in verband met uw reispakket te leveren, om uw identiteit te bepalen en te verifiëren in verband met de diensten die we verlenen, voor het leveren of faciliteren van speciale assistentie als u die heeft aangevraagd;

Om onze producten en diensten te personaliseren en aan u aan te passen, waaronder het verstrekken van uw gegevens aan onze medewerkers en ons cabinepersoneel zodat zij u persoonlijk kunnen begroeten en uw loyaliteit kunnen erkennen als u bijvoorbeeld Diamant-lid van de Marco Polo Club bent.  We kunnen ook onze communicatie aan u personaliseren en ons aanbod aan u aanpassen zodat het beter is afgestemd op uw voorkeuren en interesses;

Ten behoeve van klantenondersteuning, zoals het reageren op verzoeken en aanvragen, het bieden van assistentie aan u in verband met zaken als bagageclaims en vertraging van vluchten;

Om u te voorzien van marketingcommunicatie zoals nader beschreven in paragraaf [6] hieronder;

Als u lid bent van onze loyaliteitsprogramma's, gebruiken we de Persoonsgegevens die we over u verzamelen voor de uitvoering van de Marco Polo Club en om ervoor te zorgen dat u de voordelen krijgt van onze loyaliteitsprogramma's en loyaliteitsprogramma's van partners, waaronder het bijhouden van spaar- en inwisselactiviteiten en het registreren van uw mijlen.  Als u lid van Asia Miles bent en indien we daartoe uw toestemming hebben, verstrekken we uw Persoonsgegevens ook aan Asia Miles zodat zij u informatie kunnen sturen over aanbiedingen en acties in verband met uw reizen via ons, die voor u interessant kunnen zijn;

Voor het administreren van campagnes, wedstrijden en sweepstakes die wij uitvoeren wanneer u ervoor kiest daaraan deel te nemen, waaronder het bekendmaken van de winnaars van dergelijke wedstrijden;

Om onze producten en diensten te verbeteren voor het algemeen belang van onze klanten, waaronder ervoor zorgen dat onze websites en webpagina's (waaronder social mediapagina's) correct en in overeenstemming met uw voorkeuren en omstandigheden functioneren;

Om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen en om de veiligheid van al onze medewerkers en passagiers te garanderen;

Voor juridische en administratieve doeleinden, zoals verifiëren en verwerken van betalingen, controleren op fraude, controleren op oneigenlijk boeken, witwassen en andere criminele of onwettige activiteiten, boekhoud-, facturerings- en auditdoeleinden, het ontwikkelen, onderhouden en testen van onze systemen, het afhandelen van claims en voor het begrijpen, uitoefenen, afdwingen en beschermen van onze wettelijke rechten en die van anderen.

5. Met wie we uw Persoonsgegevens delen

Onder bepaalde omstandigheden delen we uw Persoonsgegevens met derde partijen zoals hieronder beschreven:

We staan onze externe dienstverleners, waaronder medewerkers, contractanten en andere bedrijven van de Cathay Pacific Group, toe uw Persoonsgegevens te gebruiken voor de doeleinden zoals beschreven in paragraaf 4.  Voorbeelden van dergelijke derde partijen zijn ons grondpersoneel dat u helpt bij inchecken en boarding, de exploitanten van onze luchthavenlounges, aanbieders van onze IT-systemen en callcentermedewerkers. We kunnen uw Persoonsgegevens ook aan derde partijen verstrekken voor het faciliteren van speciale regelingen die u mogelijk heeft aangevraagd, zoals samenwerken met de luchthavenautoriteiten om rolstoelassistentie te verlenen of met onze cateraars om te voldoen aan verzoeken om speciale maaltijden.

Om uw reizen te faciliteren en te administreren kunnen we uw Persoonsgegevens overdragen aan derde partijen zoals andere luchtvaartmaatschappijen (waaronder partnermaatschappijen van oneworld of andere partner- en codesharemaatschappijen), hotelpartners, transportbedrijven voor vervoer over land of zee en reisagenten of andere personen die namens u met ons interacteren.

We kunnen uw Persoonsgegevens verstrekken aan derde partijen zodat zij marketingdiensten kunnen leveren of marketingactiviteiten of sociale interacties namens ons kunnen uitvoeren, zoals campagnes, wedstrijden, sweepstakes, marktonderzoek, klantenenquêtes en gegevensanalyses om onze marketingactiviteiten, producten en diensten te verbeteren en aan te passen.  Op voorwaarde dat we de vereiste toestemming van u hebben verkregen, kunnen we uw Persoonsgegevens ook verstrekken aan externe marketingpartners zodat zij hun producten en diensten aan u kunnen aanbieden. Als u lid van Asia Miles bent, delen we uw Persoonsgegevens ook met Asia Miles voor bovengenoemde doeleinden en om Asia Miles in staat te stellen uw Persoonsgegevens te combineren met de persoonsgegevens die zij over u hebben.

We kunnen uw Persoonsgegevens verstrekken aan het loyaliteitsprogramma Asia Miles of aan exploitanten van onze partnerloyaliteitsprogramma's om uw deelname aan het betreffende programma te faciliteren.

Voor werknemers of andere personen die reizen of producten of diensten verwerven in verband met een van onze bedrijfs- of overheidsklanten verstrekken we uw reisgegevens en informatie over uw gebruik van onze dienst aan onze bedrijfs- of overheidsklanten.

We kunnen uw Persoonsgegevens verstrekken aan overheidsinstellingen, regelgevende autoriteiten en instanties, en andere personen, instanties en organisaties zoals immigratie, douane, grensbewaking, luchthavenautoriteiten, geschillen-, vervolging- en rechtshandhavingsinstanties, juridisch adviseurs, organisaties die krediet-, fraude- en andere passagierscontroles uitvoeren, en andere personen, instanties en organisaties teneinde te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.  We kunnen uw Persoonsgegevens ook verstrekken aan dergelijke personen, instanties en organisaties om veiligheidsredenen, om ons in staat te stellen onze producten en diensten aan u te leveren en voor andere juridische en administratieve doeleinden.

6. Marketing

6.1 We kunnen Persoonsgegevens gebruiken voor marketing- en promotiedoeleinden, inclusief (i) om u updates te sturen of tonen over nieuws, aanbiedingen en promoties in verband met onze producten en diensten (en de producten en diensten van bedrijven van onze groep, zoals Asia Miles en derde partijen); (ii) om u gezamenlijke marketingaanbiedingen te sturen of tonen over onze reisdiensten en -pakketten, loyaliteitsprogramma's, wedstrijden en sweepstakes, duty-freeverkopen en aanvullende diensten zoals reisverzekeringen, hoteltransfers en autohuur; of (iii) voor het aanpassen en volgen van uw interacties met banneradvertenties op internet en links van externe websites naar onze website.

6.2 We kunnen ook Persoonsgegevens gebruiken voor het analyseren van voorkeuren van onze klanten en markttrends en daaruit inzichten verwerven die we kunnen gebruiken voor het aanpassen van het soort producten en aanbiedingen dat we u presenteren. Daarvoor kunnen we Persoonsgegevens die we hebben over uw gebruik van onze diensten combineren met informatie die we hebben verzameld over uw webgebruik. We kunnen informatie die we over u hebben verzameld ook combineren met informatie die we over onze andere klanten hebben verzameld om deze inzichten te verwerven en markttrends vast te stellen. We kunnen deze inzichten aan onze externe partners en Asia Miles verstrekken voor hun marketing- en promotiedoeleinden. We gebruiken ook reclamediensten en -producten van externe dienstverleners (zoals marketingbureaus en social mediaplatforms) voor marketing- en promotiedoeleinden, waarvoor we Persoonsgegevens die we van u hebben met hen kunnen delen.  

6.3 We kunnen onze marketing en promotie naar u communiceren per post, telefoon of online (zoals per e-mail, via uw mobiele apparaat of met online banneradvertenties) en zullen, indien van toepassing en vereist, op het moment dat we uw gegevens verzamelen, om uw toestemming vragen of u anderszins de gelegenheid bieden ervoor te kiezen geen marketing te ontvangen. 

6.4 We bieden een mogelijkheid om u af te melden voor verdere aan u verstuurde communicatie of directmarketingcommunicatie. U kunt zich ook afmelden door contact met ons op te nemen zoals beschreven in paragraaf 8 hieronder.

6.5 Als u ervoor kiest zich af te melden voor marketingcommunicatie, dan blijven we nog altijd berichten sturen in verband met uw reizen en eventuele andere diensten die we aan u verlenen. Als u lid bent van de Marco Polo Club of een Geregistreerd account heeft, blijft u ook administratieve e-mails, accountoverzichten en updates over onze diensten ontvangen.

 

7. Overdracht, opslag en beveiliging van uw Persoonsgegevens

7.1 IT-beveiliging

De veiligheid van transmissies van gegevens via internet, een website, een mobiele applicatie, e-mail of een andere berichtendienst is nooit volledig gegarandeerd.  Maar we hanteren commercieel redelijke fysieke, elektronische en procedurele beveiligingsmaatregelen om uw Persoonsgegevens te beschermen in overeenstemming met de wettelijke vereisten voor gegevensbescherming.

Alle Persoonsgegevens die we over u verzamelen worden opgeslagen op beveiligde servers van ons of onze onderopdrachtnemers. We voldoen aan onze veiligheidsregels en -normen voor de toegang en het gebruik van deze gegevens en beperken de toegang tot uw Persoonsgegevens tot die personen die ze moeten gebruiken voor de doeleinden waarvoor ze werden verzameld.  U bent er verantwoordelijk voor om de vertrouwelijkheid te bewaren van de informatie die we u sturen en dient zich te houden aan alle andere beveiligingsprodecures waarover we u informeren.  Met name wanneer u een wachtwoord van ons heeft ontvangen (of heeft gekozen) waarmee u toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website of mobiele applicaties, vragen we u dat wachtwoord met niemand te delen.

7.2 Uitvoer van uw Persoonsgegevens

Uw Persoonsgegevens kunnen worden overgedragen buiten het land waarin u verblijft, waaronder naar landen met een lager niveau van gegevensbescherming dan het land waarin u verblijft.

7.3 Bewaartermijn

We bewaren uw Persoonsgegevens zo lang als nodig is voor de verwerkingsdoeleinden waarvoor ze werden verzameld en eventuele andere toegestane, hieraan gekoppelde doeleinden (bijvoorbeeld wanneer we persoonsgegevens langer moeten bewaren dan voor het doel waarvoor ze werden verzameld om te voldoen aan bepaalde wettelijke vereisten).  Onze bewaartermijnen zijn gebaseerd op onze bedrijfseisen en als uw gegevens niet langer nodig zijn, worden ze onherroepelijk geanonimiseerd (en worden de geanonimiseerde gegevens bewaard) of op veilige wijze vernietigd. 

 

8. Uw rechten en contact met ons opnemen

8.1 Algemene rechten

U heeft het recht (behoudens diverse uitzonderingen en conform de wetgeving voor gegevensbescherming in uw land) op toegang tot bepaalde over u bewaarde Persoonsgegevens en op correctie van onjuistheden. We kunnen een redelijke vergoeding vragen voor de verwerking van uw verzoek om toegang tot uw gegevens conform de wetgeving voor gegevensbescherming in uw land. U heeft ook het recht een klacht over onze verwerking in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit in uw rechtsgebied.

8.2 Recht op afmelding van direct marketing

U heeft het recht om ons te verzoeken uw Persoonsgegevens niet te verwerken voor directmarketingdoeleinden.  U kunt uw recht op voorkoming van dergelijke verwerking uitoefenen door op het moment waarop we uw Persoonsgegevens verzamelen, aan te geven dat u niet instemt met direct marketing.  U kunt dit recht ook te allen tijde uitoefenen nadat we uw Persoonsgegevens hebben verzameld en gebruikt voor directmarketingdoeleinden door:

(a) de afmeldingsinstructies in de betreffende communicatie te volgen; of

(b) uw e-mailabonnement op de nieuwsbrief van Cathay Pacific OF de nieuwsbrief van de Marco Polo Club bij te werken.

8.3 Bijwerken van gegevens

We ondernemen redelijke stappen om ervoor te zorgen dat uw Persoonsgegevens correct zijn.  U kunt ons daarbij helpen door eventuele wijzigingen in uw Persoonsgegevens aan ons te melden.

8.4 Contact met ons opnemen

Klanten die meer informatie of uitleg willen hebben over specifieke vormen van gebruik van persoonsgegevens kunnen contact met ons opnemen via dpo@cathaypacific.com of ons schrijven op het onderstaande adres:

The Data Protection Officer
Cathay Pacific Airways Limited
6th Floor Cathay Pacific City
8 Scenic Road
Internationale luchthaven Hongkong
Lantau
Hongkong

Hong Kong Dragon Airlines Limited
5th Floor Cathay Dragon House
11 Tung Fai Road
Internationale luchthaven Hongkong
Lantau
Hongkong

 

9. Gebruik van cookies op sites van de Cathay Pacific Group

De websites van de bedrijven van de Cathay Pacific Group, waaronder cathaypacific.com, maken gebruik van cookies die ons onder andere helpen om uw ervaring van onze websites te verbeteren en ervoor te zorgen dat onze websites presteren zoals u verwacht.  Zie ons Cookiebeleid voor gedetailleerde informatie over de manier waarop en de doelen waarvoor we cookies gebruiken.

 

10. Links naar andere websites

Deze website bevat links naar andere websites die beheerd worden door derden met een ander privacybeleid.  U dient alert te blijven wanneer u onze site verlaat en de privacyverklaringen van andere websites te lezen.  Wij hebben geen controle over de Persoonsgegevens die u verstrekt aan of ontvangt van deze derde partijen.

 

Deze kennisgeving is geschreven in het Engels en vertaald naar het Nederlands. In het geval van enige inconsistentie tussen de Engelse en de vertaalde versie van deze kennisgeving, is de Engels versie leidend.

Deze Algemene voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018.

 

OPMERKING 1 Cathay Pacific betekent Cathay Pacific Airways Limited, Hong Kong Dragon Airlines Limited, Cathay Holidays Limited (en zijn dochterondernemingen)