We streven ernaar u de best mogelijke ervaring te bieden, maar willen ook uw privacy respecteren. Door op ‘Ik accepteer’ te klikken gaat u ermee akkoord dat wij cookies gebruiken waarmee we u meer gepersonaliseerde informatie kunnen bieden. Als u deze mogelijkheid wilt uitschakelen of meer wilt weten over ons beleid raadpleegt u dan ons Cookiebeleid. Dank u wel.
Ugrade uw webbrowser
U gebruikt een browser die niet ondersteund wordt. Bekijk onze ondersteunde browsers om te kunnen genieten van de allerbeste ervaring van onze site.

Paspoorten en visa

Zorg ervoor dat u reist met een geldig paspoort en een relevant visum, zodat u een fijne reis kunt hebben.

Hieronder staan een aantal richtlijnen met betrekking tot de landen waar de visum- en vergunningsvereisten onlangs zijn gewijzigd, of waar anderszins speciale bepalingen voor toelating van toepassing zijn. 

Australië – ‘Etiketvrij visum’ voor inwoners van het Chinese vasteland 

De nieuwe regelingen van de Ministry of Public Security of the People's Republic of China en de  Australian Department of Immigration and Citizenship staan personen die op een Australisch visum naar Australië reizen toe om zonder een fysiek visumetiket in hun paspoort te reizen (daarom een ‘etiketvrij (label-free) visum’ genoemd). 

Deze volgende regelingen gelden voor Chinese en andere burgers die vanuit de Volksrepubliek China vertrekken:

Als u vanaf een luchthaven op het vasteland van China via Hongkong (of een ander internationaal doorreispunt) naar Australië reist, wordt sterk aanbevolen dat u ervoor zorgt dat de luchtvaartmaatschappij op uw punt van vertrek in staat is om uw instapkaart naar Australië uit te geven. Het Ministry of Public Security heeft aangegeven dat, tenzij een passagier een instapkaart voor Australië heeft, hij/zij niet in staat zal zijn om met een etiketvrij visum te reizen. In een dergelijke situatie dient u bij de bevoegde Australische autoriteiten een visumetiket aan te vragen, of uw reisroute te heroverwegen.

Raadpleeg voor meer informatie over deze nieuwe regeling de website van de Australische ambassade in China:
http://www.china.embassy.gov.au/bjng/Visa_Evid.html

We herinneren onze passagiers graag aan het volgende:

  • Als u het bovenvermelde ‘etiketvrije visum’ heeft, wordt u sterk aangeraden voor uw gehele reis vluchten te boeken die worden uitgevoerd door Cathay Pacific Airways/Cathay Dragon.
  • Zorg er op de luchthaven voor dat tijdens het inchecken al uw instapkaarten aan u zijn verstrekt, vanaf het punt van vertrek op het vasteland van China naar uw eindbestemming in Australië.
  • Als u tijdens de uitgaande reis uit China een tussenstop moet maken in Hongkong, dient u bij de bevoegde Australische autoriteiten een visumetiket te regelen.

Nieuw-Zeeland

Passagiers met een Nieuw-Zeelands paspoort worden geadviseerd om voorafgaand aan hun reis de New-Zealand Government Travel Advisory website www.safetravel.govt.nz  te raadplegen voor actuele informatie en reisadviezen.

India

Passagiers die in India aankomen, dienen minimaal vier dagen voor de datum van aankomst online hun Indiase visum aan te vragen. Ga voor meer informatie en de meest recente lijst van nationaliteiten die een e-toeristenvisum (eTV) nodig hebben naar Toeristenvisum; de link opent in een nieuw venster dat wordt beheerd door externe partijen en heeft mogelijk niet hetzelfde toegankelijkheidsbeleid als Cathay Pacific

Zuid-Afrika – Kinderen onder de 18 jaar

Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vereist dat alle kinderen jonger dan 18 jaar die naar of vanuit Zuid-Afrika vertrekken, het volgende hebben:

Een originele, onverkorte (volledige) geboorteakte OF een gewaarmerkt afschrift.

Een originele, onverkorte (volledige) geboorteakte of een gewaarmerkt afschrift; EN één van de volgende:

  • Een beëdigde verklaring van de afwezige ouder waarin toestemming wordt gegeven aan het kind om te reizen. Het dient max. vier maanden voor de reisdatum te zijn uitgegeven;  OF
  • Een rechterlijk bevel waarin de volledige ouderlijke verantwoordelijkheid wordt toegewezen aan de aanwezige ouder;  OF
  • In het geval de andere ouder  overleden is, een overlijdensakte.
  • Een kopie van de geboorteakte van het kind; EN
  • Een beëdigde verklaring van de ouders of wettelijke voogd(en), waarin toestemming aan het kind wordt gegeven om te reizen; EN
  • Kopieën van legitimatiebewijzen van ouders of wettelijke voogd(en); EN
  • Contactgegevens van ouders of voogden EN de persoon bij wie de minderjarige zal verblijven in Zuid-Afrika.
  • Een originele, onverkorte (volledige) geboorteakte OF een gewaarmerkt afschrift; EN
  • Een brief van de persoon die het kind in Zuid-Afrika ontvangt, met adres en contactgegevens; EN
  • Een kopie van legitimatiebewijzen van de persoon die het kind ontvangt, inclusief het visum of de verblijfsvergunning (indien vereist); EN
  • Contactgegevens van ouders of wettige voogd(en) EN  één van de volgende:
    1. Een beëdigde verklaring van beide ouders of wettelijke voogden, waarin toestemming wordt gegeven aan het kind om te reizen; OF
    2. Toestemming van één van de ouders aangevuld met een rechterlijk bevel waarin de volledige ouderlijke verantwoordelijkheid wordt toegewezen.

De geboorteakte dient de gegevens van de ouders van het kind te bevatten. Alle documenten die in een ander taal zijn uitgegeven dan in het Engels dienen eveneens te worden vergezeld van een beëdigde Engelse vertaling, gewaarmerkt door de bevoegde instantie in het land van uitgifte. Het niet voldoen aan deze nieuwe vereisten zal ertoe leiden dat passagiers die uit of naar Zuid-Afrika vertrekken niet wordt toegestaan om te reizen.

De hierboven genoemde eis is mogelijk niet van toepassing op passagiers op doorreis, tenzij zij een doorreisvisum nodig hebben. Het onverkorte certificaat moet bij de aanvraag voor het doorreisvisum worden ingediend en u moet tijdens de reis zowel het certificaat als het visum bij u hebben.

UITZONDERINGEN:

  • Er zijn geen ondersteunende documenten nodig wanneer er sprake is van minderjarigen die op doorreis zijn op een internationale luchthaven.
  • Minderjarigen die in het bezit zijn van een geldig Zuid-Afrikaans visum hoeven tijdens de reis geen ondersteunende documenten te produceren bij hun doorreis door een inreishaven van het land.
  • In geval van landen die de gegevens van ouders in paspoorten of andere officiële identificatiedocumenten van kinderen opnemen, zijn deze documenten aanvaardbaar voor het vaststellen van de identiteit van de ouders van de reizende minderjarige. (Voorbeeld: in Indiase paspoorten worden de namen van de ouders vermeld. In dit geval kan de vereiste van een onverkorte geboorteakte achterwege worden gelaten.)

Neem voor meer informatie contact op met:

South African Department of Home Affairs (Pdf: Brochure met nieuwe regelgeving)

De plaatselijke Ambassade van Zuid-Afrika

Een verklaring van Mkuseli Apleni, directeur-generaal Binnenlandse Zaken, Zuid-Afrika

NBWebsites van derden zijn opgenomen voor uw informatie en uitsluitend ter referentie. Cathay Pacific Airways neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud en de nauwkeurigheid van dergelijke websites.

Sri Lanka

Alle vakantiegangers en zakenreizigers met bestemming Sri Lanka dienen voor aankomst in dat land een Electronic Travel Authorization (ETA, elektronische reisautorisatie) aan te vragen. Ga voor meer informatie naar http://www.eta.gov.lk.

Vietnam

Passagiers uit bepaalde landen kunnen zonder visum aankomen in Vietnam en voor een beperkte duur verblijven, waarbij de duur per land varieert. Als u in aanmerking komt voor een vrijstelling van de Vietnamese visumplicht, maar een langer verblijf plant dan het toegestane aantal dagen, dient u online een visum aan te vragen.