We streven ernaar u de best mogelijke ervaring te bieden, maar willen ook uw privacy respecteren. Door op ‘Ik accepteer’ te klikken gaat u ermee akkoord dat wij cookies gebruiken waarmee we u meer gepersonaliseerde informatie kunnen bieden. Als u deze mogelijkheid wilt uitschakelen of meer wilt weten over ons beleid raadpleegt u dan ons Cookiebeleid. Dank u wel.
Ugrade uw webbrowser
U gebruikt een browser die niet ondersteund wordt. Bekijk onze ondersteunde browsers om te kunnen genieten van de allerbeste ervaring van onze site.

Paspoorten en visa

Zorg ervoor dat u reist met een geldig paspoort en een relevant visum, zodat u een fijne reis kunt hebben.

Hieronder staan enkele richtlijnen met betrekking tot de landen waar de visum- en vergunningsvereisten onlangs zijn gewijzigd, of waar anderszins speciale bepalingen voor toelating van toepassing zijn. 

‘Etiketvrij visum’ voor passagiers uit China (vasteland)

De nieuwe regelingen van de Ministry of Public Security of the People's Republic of China en de  Australian Department of Immigration and Citizenship staan personen die op een Australisch visum naar Australië reizen toe om zonder een fysiek visumetiket in hun paspoort te reizen (daarom een ‘etiketvrij (label-free) visum’ genoemd). 

Deze volgende regelingen gelden voor Chinese en andere burgers die vanuit de Volksrepubliek China vertrekken:

Als u vanaf een luchthaven op het vasteland van China via Hongkong (of een ander internationaal doorreispunt) naar Australië reist, wordt sterk aanbevolen dat u ervoor zorgt dat de luchtvaartmaatschappij op uw punt van vertrek in staat is om uw instapkaart naar Australië uit te geven. Het Ministry of Public Security heeft aangegeven dat, tenzij een passagier een instapkaart voor Australië heeft, hij/zij niet in staat zal zijn om met een etiketvrij visum te reizen. In een dergelijke situatie dient u bij de bevoegde Australische autoriteiten een visumetiket aan te vragen, of uw reisroute te heroverwegen.

Raadpleeg voor meer informatie over deze nieuwe regeling de website van de Australische ambassade in China:
http://www.china.embassy.gov.au/bjng/Visa_Evid.html

We herinneren onze passagiers graag aan het volgende:

  • Als u het bovenvermelde ‘etiketvrije visum’ heeft, wordt u sterk aangeraden voor uw gehele reis vluchten te boeken die worden uitgevoerd door Cathay Pacific Airways/Cathay Dragon.
  • Zorg er op de luchthaven voor dat tijdens het inchecken al uw instapkaarten aan u zijn verstrekt, vanaf het punt van vertrek op het vasteland van China naar uw eindbestemming in Australië.
  • Als u tijdens de uitgaande reis uit China een tussenstop moet maken in Hongkong, dient u bij de bevoegde Australische autoriteiten een visumetiket te regelen.

Passagiers met een Nieuw-Zeelands paspoort wordt geadviseerd om voorafgaand aan hun reis de website New-Zealand Government Travel Advisory www.safetravel.govt.nz te raadplegen voor actuele informatie en reisadviezen.

Passagiers die in India aankomen, dienen minimaal vier dagen voor de datum van aankomst online hun Indiase visum aan te vragen. Ga voor meer informatie en de meest recente lijst van nationaliteiten die een e-toeristenvisum (eTV) nodig hebben naar Tourist Visa; de link opent in een nieuw venster dat wordt beheerd door externe partijen en heeft mogelijk niet hetzelfde toegankelijkheidsbeleid als Cathay Pacific

Kinderen jonger dan 18 jaar

Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vereist dat alle kinderen jonger dan 18 jaar die naar of vanuit Zuid-Afrika vertrekken, het volgende hebben:

Wanneer het kind met BEIDE ouders reist:

Er zijn geen aanvullende documenten nodig als het paspoort van de minderjarige de gegevens van de ouders bevat. Als het paspoort van de minderjarige geen gegevens van de ouders bevat, moeten zij een onverkorte geboorteakte (origineel of fotokopie) bij zich hebben.

 

Wanneer het kind met ÉÉN ouder reist:

  • Een onverkorte geboorteakte (origineel of fotokopie)
  • Een kopie van het paspoort of legitimatiebewijs van de afwezige ouder
  • Contactgegevens van de afwezige ouder
  • Een ouderlijke instemmingsbrief of een gerechtelijk bevel waarin aan de aanwezige ouder de volledige ouderlijke verantwoordelijkheid wordt toegekend, of in geval van overlijden van de andere ouder, een overlijdensakte.

 

Wanneer het kind met een volwassene reist die niet zijn/haar ouder is

  • Een onverkorte geboorteakte (origineel of fotokopie)
  • Een ouderlijke instemmingsbrief, adoptiebevel, voogdijpapieren of overlijdensakte, al naar gelang het geval
  • Kopieën van legitimatiebewijzen van de ouders en/of wettelijke voogden
  • Contactgegevens van ouders of voogden en van de personen bij wie de minderjarige zal verblijven in Zuid-Afrika.

 

Bij reizen als alleenreizende minderjarige

  • Een onverkorte geboorteakte (origineel of fotokopie)
  • Een ouderlijke instemmingsbrief van een of beide ouders of voogd, een gerechtelijk bevel of een overlijdensakte, naargelang het geval
  • Kopieën van legitimatiebewijzen of het paspoort van een of beide ouders of voogden en de personen waar het kind zal verblijven, met inbegrip van visa of verblijfsvergunningen (indien vereist)
  • Contactgegevens van ouders of voogden en van de personen bij wie de minderjarige zal verblijven in Zuid-Afrika.

De geboorteakte dient de gegevens van de ouders van het kind te bevatten. Alle documenten die in een ander taal dan het Engels zijn uitgegeven, dienen ook te worden vergezeld van een beëdigde Engelse vertaling. Het niet voldoen aan deze nieuwe vereisten zal ertoe leiden dat passagiers die uit of naar Zuid-Afrika vertrekken niet wordt toegestaan om te reizen.

De hierboven genoemde eis is mogelijk niet van toepassing op passagiers op doorreis, tenzij zij een doorreisvisum nodig hebben. Het onverkorte certificaat moet bij de aanvraag voor het doorreisvisum worden ingediend en u moet tijdens de reis zowel het certificaat als het visum bij u hebben.

UITZONDERINGEN:

  • Er zijn geen ondersteunende documenten nodig wanneer er sprake is van minderjarigen die op doorreis zijn op een internationale luchthaven.
  • Minderjarigen die in het bezit zijn van een geldig Zuid-Afrikaans visum hoeven tijdens de reis geen ondersteunende documenten te produceren bij hun doorreis door een inreishaven van het land.
  • In geval van landen die de gegevens van ouders in paspoorten of andere officiële identificatiedocumenten van kinderen opnemen, zijn deze documenten aanvaardbaar voor het vaststellen van de identiteit van de ouders van de reizende minderjarige. (Voorbeeld: in Indiase paspoorten worden de namen van de ouders in het paspoort vermeld. In dat geval is een onverkorte geboorteakte niet nodig.)

Neem voor meer informatie contact op met:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid-Afrika

De plaatselijke Ambassade van Zuid-Afrika

Een verklaring van Mkuseli Apleni, directeur-generaal Binnenlandse Zaken, Zuid-Afrika

NBWebsites van derden zijn opgenomen voor uw informatie en uitsluitend ter referentie. Cathay Pacific Airways neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud en de nauwkeurigheid van dergelijke websites.

Alle toeristen en zakenreizigers met bestemming Sri Lanka dienen voor aankomst in dat land een Electronic Travel Authorization (ETA, elektronische reisautorisatie) aan te vragen. Ga voor meer informatie naar http://www.eta.gov.lk.

Voor reizigers uit alle landen is bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk niet langer een landingskaart vereist.

Om het passeren van de grens te versnellen, komen ingezetenen van Australië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Korea en de Verenigde Staten op alle luchthavens in het Verenigd Koninkrijk automatisch in aanmerking voor het gebruik van de e-Gate. Meer informatie vindt u hier.

Passagiers uit bepaalde landen kunnen zonder visum aankomen in Vietnam en voor een beperkte duur verblijven, waarbij de duur per land varieert. Als u in aanmerking komt voor een vrijstelling van de Vietnamese visumplicht, maar een langer verblijf plant dan het toegestane aantal dagen, dient u online een visum aan te vragen.